"PITYPANG" doboz

9800,-Ft

EPERFA // BALATONI HALAKAT IDÉZŐ UGRÓKÖTÉL

Most, a horgász szezon idején néha megpillanthatjuk, amint halak ugranak magasra a vízből. Nálunk a gyerekeken a sor. Az Eperfa ugrálókötelek festett, fa fogantyúi balatoni halakat (vörösszárnyú keszeg és küsz) ábrázolnak, felhőtlen emlékeket idéznek és vidám időtöltést nyújtanak, akkor is, ha csak a szobában tudunk épp játszani. Az Eperfa játékok nagy részét megváltozott munkaképességű, vagy szociálisan hátrányos helyzetű emberek készítik, a játékokhoz felhasznált összes faanyag pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területéről származik, hiszen egy nemzeti parknál jobban senki nem vigyázhatna ez erdőkre, annak teljes ökoszisztémáját szem előtt tartva, a legkisebb élőlényektől a legnagyobbakig. Szerencse kérdése, hogy a 2-féle ugrókötélből melyik hal landol a dobozodban, a kép tájékoztató jellegű.

KREARTON // ÚJRAKARTON KORONGOK

A KreARTON háza táján mindig találunk valami izgalmas karton kelléket, amivel vagy a lakásunkat díszítjhetük vagy elajándékozhatjuk, sőt, a legértékesebb az egészben, hogy a család minden korosztályát képes egyszerre is foglalkoztatni. Olyanok ezek a karton csomagok, mintha időutazásra mennénk, hol a jövőbe, futurisztikus, gondozást nem igénylő "szobanövény" pakkal, hol pedig a múltba. Gyerekkori emlékeimben tisztán élnek azok a színes, műanyag korongok, amiket százféleképpen lehetett összeilleszteni, hol dinoszaurusz, hol pedig tengerjáró hajó alakot formálva belőlük. Na most ezek a KreARTONnál újrahasznosított kartonból vannak, kiszínezhetők, bevonhatók mintás maradék anyagokkal, szintén összeilleszthetők, sőt akár számolási feladatok segédeszközeként is beváltak, ha épp a kicsik matematikai készségeit szeretnénk fejleszteni. Nagyon ajánljuk! ;)

MIASZÖSZ // HÍMZETT ÚJRA-FARMER CSERESZNYEMAGOS KÉZMELEGÍTŐ SZETT

Az októberi, gyerekeknek szóló PITYPANG dobozokba megérkeztek a Miaszösz szívecskés kézmelegítő párnái az őszi-téli szezonra, a hideg napokra, családi kirándulásokra. Ezek az apró, 7x7 cm-es kis párnák éppen gyermekmancsba illenek. Anyaguk egy az egyben újrahasznosított: a huzatban frissre mosott régi farmerek kelnek új életre, a töltet pedig meggymag, amely konzervipari melléktermék és alapos tisztítás után kerül felhasználásra. Kézműves termék lévén, mintájuk is egyedi, kézzel hímzett, így két pontosan egyforma darab nem is létezik, a képen is látszik, mennyire sokféle. A dobozban 1 szettet, vagyis 2db kis magpárnát találsz.

Egy-egy szettet két különböző színárnyalatú párna alkot, ezekkel akár a jobb-bal fogalmát is gyakorolhatják a családok. A párnácskákkal továbbá várakozás közben ügyességi játékokat is lehet játszani, pl. egyensúlyozni, dobni-kapni, hiszen mindig kéznél vannak!

A meggymag kiváló hőtartó tulajdonsággal rendelkezik, vagyis ezek a kis párnák sokáig melegen tartják majd kisgazdájuk kabátzsebét és pracliját a hűvös őszi, téli napokon. (Forró nyáron pedig mélyhűtőben lehűtve kellemes homlokfrissítőt varázsolhatunk belőlük.)

Melegítési javaslat: sütőben, alufóliába tekerve (100°C-on 5-10 perc), mikróban (max. 600W, 1 perc) vagy akár kályhán, fűtőtesten, lobogó vízzel teli fazék fedőjén (nedvességtől, párától óva) is fel lehet hevíteni. 

POISJARDIN // ESŐFELHŐ KITŰZŐ

A POISJARDIN vidám kis lényei most fa kitűzőn elevenednek meg. Első ránézésre meg sem lehet mondani, de Zsuzsi egyenként, aprólékosan rajzolta és festette meg ezeket a mókás esőfelhőket is. Amikor egymás mellé raktunk párat, elképesztő volt látni, hogy tényleg nem nyomdázott termékkel állunk szemben, hanem minden pici részletet kézzel kanyarít rá az alkotó. Néhol van szempillája, néhol nincs, néhol csücsörít a szája, néhol mosolyra görbül, fantasztikusak. Hátizsákra vagy egy jó meleg sálra pont rátűzhetjük. Mivel magunkon hordjuk az esőfelhőt, csalánba nem üt a ménkő felkiáltással ernyőt sem kell aznap magunkkal vinni. :) Gyerekek és örök-gyerek felnőttek is bátran viselhetik.

COCOON MANUFAKTÚRA // HABSZAPPAN

Az októberi, gyerekeknek szóló PITYPANG dobozba a Cocoon Manufaktúra kókuszolaj alapú hipoallergén natúr habszappanját csempésztük az esti, bolondos, habszakállas fürdésekhez. Pálmaolaj-mentes, vegán hidratáló szappan, illóolajok hozzáadása nélkül készül, a legérzékenyebb bőrűeknek is ajánljuk az egész test és arc tisztítására. Dús habot képez, így habszakáll készítést követően hajmosóként is használható. :) A ricinusolaj védi a hajszálakat, hidratálja a száraz fejbőrt. A dobozban 1db 100 grammos habszappant találsz.

BORARTI // SZÖVŐ, FONÓ MADARAK DIY CSOMAG GYEREKEKNEK

A madarak a legügyesebb szövők, hiszen a fészkeiket készítik el ezzel a technikával, amiben a fiókáikat nevelgetik. Ellestük tőlük, hogyan is csinálják, és mi is készítünk egy faágra függesztett szövetet, ami nemcsak jó móka, de végül csodás dísze lesz a gyerekszobának, ha az ablakba helyezzük.

A szövést, mint régi technikát fedezzük most fel újra, egy saját magunk készítette szövőszék segítségével, így a folyamatot megismerhetjük és megtanulhatjuk, sokkal könnyebben és érthetőbben elsajátíthatjuk.

A csomagban megtalálsz mindent, ami az elkészítéshez szükséges, a részletes, lépésről lépésre leírt útmutatót és a fázisfotókat pedig a NATU Tumblr blogján olvashatod el, mert nem szeretnénk extra papírhulladékkal terhelni a háztartásod. A csomagban változatos színű fonalak, festett, girbegurba faágak, és szövőtű is rejlik, a képek tájékoztató jellegűek, hiszen nincs két egyformán girbegurba faág. :)

MINI NATURA // PIZSAMA KEDVEZMÉNY KUPON -40%

A gyerekeknek szóló PITYPANG dobozokban az organikus pamut baba-és gyerekruhákat készítő Mini Natura megálmodója, Tóth Timi 40%-os kedvezmény kupont rejtett el, melyet még idén tudsz beváltani a gyerek pizsamákra. Itt az idő lecserélni a rövidujjú pizsit egy finom, puha, hosszúujjúra. Ahogy Timi modja, az organikus pamut viselése kellemes érzést nyújt a bőrnek, és használatával csökkenthető a káros anyag bevitel. Ez igazán jó hír a babáknak, kisgyerekeknek, akiknek sokkal vékonyabb és érzékenyebb bőre van mint Neked vagy nekem. Bár a Mini Natura ruháinak nagy része igazán színes és mintás, megnyugodhatsz, mert a GOTS- minősítés a festékanyagok vizsgálatára is kiterjed. A textilek megfestésénél növényi alapú festékanyagokat használnak, ezzel is hozzájárulva a ruhák különleges színvilágához. A jelszavas kupont e-mailben fogjuk eljuttatni hozzád, hogy ne terheljük további papírhulladékkal a háztartásod.

FRANKA // CIPŐKÉSZÍTŐ WORKSHOP KEDVEZMÉNY KUPON -10%

Franka egy ízig-vérig kreatív, teremtő nő, aki hol Szibériáig utazik, hogy kívülről szemlélje magát, hol másokat fejleszt, hiszen szerinte mindenki ért valamihez, csak fel kell ébreszteni a benne szunnyadó értékeket. Cípőkészítő workshopjaira óriási a túljelentkezés, a NATU dobozokban olyan kupont rejtettünk el, ami az erre évre szervezett összes foglalkozása közül az egyikre váltható be, és 10% kedvezményre jogosít. Lesznek babacipő és mokaszin készítő foglalkozások, talán csizma is a télre való tekintettel, de ez még formálódik, az igények szerint alakul. Mindig előrukkol valami különlegessel, legutóbb pl. leggings- és harisnyafestő órát szervezett. Frankát az élet a tenyerén hordozza, mert elég bátor volt megvalósítani az álmát, azt, hogy cipőket készítsen és másokat is erre tanítson. A sarkára állt, a saját sarujában. Téged is szeretettel vár. :)

KREARTON // KEDVEZMÉNY KUPON -10%

A KreARTON újrakartonjaival elengedhetjük a képzeletünket és a lakásunkhoz leginkább illő környezettudatos asztali és függő papírdekorációt vagy akár lámpát is készíthetünk. Kombinálhatjuk a szimpla natúr kartont mintás maradék anyagokkal, kiszínezhetjük, megfesthetjük, vagy nyugtathatjuk rajta a szemünket, ha meghagyjuk az összeszerelés után eredeti színében. A KreARTON készségfejlesztő játékokat is kínál, amelyekkel a kicsik vidáman tölthetik az időt. A NATU dobozokban 10% kedvezményre jogosító jelszavas kupont találsz, melyet a KreARTON webáruházában lehet beváltani 2017. december 31-ig. Mivel nem szeretnénk a háztartásodat papírhulladékkal terhelni, a kuponodat e-mailben küldjük el a rendeléseddel együtt.